Header Ads

विश्व का सबसे बड़ा देश कौन-सा है ?--Which is the largest country in the world?

☑️ पॉवरफुल सामान्य ज्ञान (GK) 2021 प्रश्नोत्तरी सभी प्रतियोगी परीक्षाओं के लिए ✓ 


प्रश्‍न 1. पीएम मोदी कितने स्थानों पर लाइट हाउस प्रोजेक्ट्स की आधारशिला रखेंगे ?

उत्तर – 6


प्रश्‍न 2. फास्टैग (FASTag) की डेडलाइन कब तक बढ़ाई गई है ?

उत्तर – 15 फरवरी 2021


प्रश्‍न 3. आयकर रिटर्न फाइल करने की तारीख को कितना आगे बढ़ाया गया है ?

उत्तर – 10 जनवरी 2021


प्रश्‍न 4. राज्य-संचालित मदरसों को बंद करवाने के लिए किसने विधेयक पारित किया ?

उत्तर – असम विधानसभा


प्रश्‍न 5. द्वितीय विश्वयुद्ध के दौरान जापान पर परमाणु बम कब गिराया गया था ?

उत्तर – 6 अगस्त 1945


प्रश्‍न 6. हिमसागर एक्सप्रेस किन दोनों जगह के बीच चलती है ?

उत्तर – जम्मू और कश्मीर


प्रश्‍न 7. “उगते सूरज की भूमि” किस देश को कहा जाता है ?

उत्तर – जापान


प्रश्‍न 8. मध्य प्रदेश की राजधानी का नाम क्या है ?

उत्तर – भोपाल


प्रश्‍न 9. टोक्यो किस देश की राजधानी है ?

उत्तर – जापान


प्रश्‍न 10. विश्व का सबसे बड़ा देश कौन-सा है ?

उत्तर – रूस

️ Powerful General Knowledge (GK) 2021 Quiz for All Competitive Exams    Question 1. At how many places will PM Modi lay the foundation stone of light house projects?   Answer – 6    Question 2. How long has the deadline of FASTag been extended?   Answer – 15 February 2021    Question 3. By how much is the date of filing Income Tax Return extended?   Answer – 10 January 2021    Question 4. Who passed the bill to shut down state-run madrasas?   Answer – Assam Legislative Assembly    Question 5. When was the atomic bomb dropped on Japan during World War II?   Answer – 6 August 1945    Question 6. Between which two places Himsagar Express runs?   Answer – Jammu and Kashmir    Question 7. Which country is called "Land of the Rising Sun"?   Answer – Japan    Question 8. What is the name of the capital of Madhya Pradesh?   Answer – Bhopal    Question 9. Tokyo is the capital of which country?   Answer – Japan    Question 10. Which is the largest country in the world?   Answer – Russia


️ Powerful General Knowledge (GK) 2021 Quiz for All Competitive Exams



 Question 1. At how many places will PM Modi lay the foundation stone of light house projects?


 Answer – 6



 Question 2. How long has the deadline of FASTag been extended?


 Answer – 15 February 2021



 Question 3. By how much is the date of filing Income Tax Return extended?


 Answer – 10 January 2021



 Question 4. Who passed the bill to shut down state-run madrasas?


 Answer – Assam Legislative Assembly



 Question 5. When was the atomic bomb dropped on Japan during World War II?


 Answer – 6 August 1945



 Question 6. Between which two places Himsagar Express runs?


 Answer – Jammu and Kashmir



 Question 7. Which country is called "Land of the Rising Sun"?


 Answer – Japan



 Question 8. What is the name of the capital of Madhya Pradesh?


 Answer – Bhopal



 Question 9. Tokyo is the capital of which country?


 Answer – Japan



 Question 10. Which is the largest country in the world?


 Answer – Russia

कोई टिप्पणी नहीं

Blogger द्वारा संचालित.